Danie można serwować z dodatkiem pełnoziarnistego ryżu lub kaszy – całość tworzy więc pyszny, aromatyczny, zdrowy, pełnowartościowy i bogaty odżywczo posiłek, który z pewnością zasmakuje dużym i małym amatorom zdrowej kuchni.
Danie nie tylko świetnie smakuje i wygląda wyjątkowo apetycznie, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem.
Potrawa jest widowiskowo kolorowa, więc przyciągnie uwagę nie tylko dorosłych smakoszy, ale także dzieci, które zazwyczaj trudno namówić do jedzenia warzyw. Co najistotniejsze - odpowiedni sposób przygotowania warzyw - blanszowanie, oraz dodatek sosu otrzymywanego z sezamu sprawia, że danie jest pełne witamin i bardzo zdrowego, cennego dla organizmu tłuszczu.
Przepis na warzywa blanszowane znajdziecie na naszym blogu: http://kulinarnie.blog.student.pl/2015/02/23/blanszowane-warzywa-z-sosem-z-tahini-i-czarnym-sezamem/
Spodobał Ci się ten artykuł? Poleć go innym !