Finger food – podstawa każdej imprezy
Z jednej strony ważne jest, aby serwowane przekąski dostarczyły gościom zastrzyku energii potrzebnej do całonocnej zabawy, z drugiej zaś, aby zaproponowane dania nie były przy tym ciężkostrawne. Jedną z ponadczasowych i uniwersalnych propozycji na karnawałowe menu są tak zwane finger food, czyli drobne przekąski, które można zjeść ,,na raz”. Małe kęsy pozwalają delektować się smakiem każdej przegryzki, a miniaturowymi pysznościami o wiele łatwiej i wygodniej częstować się w przerwach między szalonymi tańcami. Nie wymagają one także korzystania z talerzyków, a często nawet używania sztućców. Można spożywać je na stojąco, bez obawy, że wystygną, a przede wszystkim - dzielić się nimi z przyjaciółmi. Karnawałowe menu niekoniecznie opierać się musi na tradycyjnych koreczkach sporządzanych z kabanosów, pełnotłustego sera żółtego i pikli. Wystarczy odrobina wyobraźni, aby zaskoczyć gości efektownym, smacznym, a przede wszystkim zdrowym karnawałowym menu.
więcej na naszym blogu o odchudzaniu:
http://odchudzanie.ona24.eu/odzywianie/jak-w-karnawale-dbac-o-linie-przekaski-w-stylu-fit/
Spodobał Ci się ten artykuł? Poleć go innym !